Міжнародний День Землі

2021-04-22

22 квітня 1970 року в Нью-Йорку (США) студенти, школярі ті їхні викладачі вперше організували відзначення національного свята – Дня Землі. Його учасники запропонували звичайним пересічним американцям звернути увагу на екологічні проблеми сьогодення і спробувати навчитися спільними зусиллями берегти зелену планету.

Доля подарувала нам не гори і не пустелі. У нас сприятливий для ведення сільського господарства рельєф і дуже родючі від природи землі. Усьго 30 років тому для трохи меншого населення Україна мала 0,8 га ріллі з середнім вмістом гумусу 3,5 % на кожного жителя. За ці роки масове відведення кращих земель на несільськогосподарські потреби, застосування на полях виключно важкої техніки низької продуктивності, неграмотне і незбалансоване внесення добрив, забруднення фунтів, розміщення просапних культур на схилах, безпідставне залучення до використання в складі орних малопродуктивних земель, включаючи прируслові луки, пасовища та схили, порушення ґрунтозахисних технологій обробітку ґрунтів тощо призвели до посилення ерозії, втрат орної землі, зниження середнього вмісту гумусу до 3%-3,2%.

В Івотському НВК кожної весни, як і в цьому році робили «генеральне прибирання» території шкільного подвір’я, в якому взяли участь учні, учителі та працівники школи. Загальними зусиллями привели до ладу клумби, висадили 11 дерев, прибрали сміття біля річки та в центрі села. Класні керівники зі своїми учнями окультурили пам’ятники та могили солдат, загинувших під час Другої світової війни.

Задача кожного громадянина землі – берегти та примножувати родючість ґрунтів, підтримувати чистоту довкілля, і ми, івотчани активні учасники цих процесів.

/Files/images/2020_sayt/SDC11895.JPG


/Files/images/2020_sayt/SDC10754.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 88

Коментарi